top of page

Gepofte knoflooksoep

Ruikt al lekker als je alleen al de knoflook poft!!

Gepofte knoflooksoep

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

50

20

gemiddelde waardering 2 uit 5

bijna 1,5 liter (4-6 personen)

4 bollen knoflook

3 uien

30 g boter

Scheutje olijfolie

2 laurierblaadjes

Halve theelepel gemalen kruidnagel

3 eetlepels bloem

400 ml slagroom

1 liter water

3-4 kippenbouillonblokjes

Verwarm de oven voor op 165 graden. Neem een stukje aluminiumfolie, leg hier een knoflookbol op, sprenkel hier wat olijfolie over en vouw het aluminiumfolie aan de bovenkant dicht. Doe dit ook met de andere knoflookbollen. Leg de bollen knoflook in een ovenschaaltje in het midden van de oven en pof ze in ca. 50 minuten gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen. Als het is afgekoeld de knoflook uit de bollen per teen 'knijpen', dat gaat het gemakkelijkst en het snelst. Het handigst  is om eerst de harde onderkant weg te snijden.


Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder 10 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook met de bloem toe aan de uien. Blijf roeren, de bloem moet gaar worden. Fruit een paar minuutjes mee.


Voeg het water toe. Breng aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat alles 30 minuutjes zacht koken met de deksel schuin op de pan.


Verwijder de laurierblaadjes, voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.·  Wat ook erg lekker is, is een ‘cirkeltje’ maken van truffelolie in het bord.

· Ook lekker; Wat zelfgemaakte croutons in de soep net voor het serveren.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page