top of page

Gepimpte Bloemkoolsoep

Een luxe variant

Gepimpte Bloemkoolsoep

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

25

gemiddelde waardering 1 uit 5

4-6 personen

1 bloemkool

1 ui, gesnipperd

4 teentjes knoflook, gesneden

1 laurierblad

1 bosje lente-uitjes

3 bouillonblokjes, kippen- of groente

Een scheutje olie en een beetje roomboter

1 klein bekertje crème fraîche

200 ml slagroom

Zout en witte peper


Hollandse garnalen en/of gerookte forelfilet

klein bosje peterselie

zonnebloemolie

Maak de bloemkool schoon en snijd deze in blokjes. Bewaar 2 roosjes, die gebruik je voor de garnering. Snijd de wortels weg en snijd het witte deel van de lente-uitjes in grove stukken. Bewaar het groene gedeelte.


Neem een ruime pan en doe hier een scheutje zonnebloemolie en een klein klontje roomboter in. Verwarm dit op medium hitte. Bak hierin de ui en de knoflook en de witte stukken van de lente-uitjes glazig. Voeg dan de gesneden bloemkool en het laurierblad toe en bak deze heel even mee. Voeg een liter water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat dit 20 minuutjes zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.


Maak van de 2 roosjes die je had bewaard kleine stukjes. Bak deze kort in een koekenpan met wat roomboter gaar. Zet apart.


Voeg bij de bloemkoolsoep de crème fraîche, slagroom en de bouillonblokjes toe. Roer even door en pureer vervolgens met de staafmixer. Proef! Misschien wil je er wat zout of peper bij. Witte peper zodat de soep mooi blank blijft.


Neem een staafmixerbeker en doe hier de peterselie en de groene stukjes lente-ui in met een goede scheut zonnebloemolie. Pureer dit heel fijn, zodat je een mooie egale massa hebt.

Doe wat gerookte forel en/of garnalen in de kommen of borden. Schenk hier wat bloemkoolsoep over. Garneer met de gebakken stukjes bloemkool en verdeel er wat peterselie-lente-ui-olie over met een lepel.
· Je kunt de garnalen en de gerookte forel ook vervangen door wat gerookte zalm.

· Wil je het iets frisser, gebruik dan wat sap van een citroen.

· Ook lekker met een paar vers gebakken croutons.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page