Gekonfijte wilde eendenboutjes
Lekker bij de Cassoulet
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
240
30 stuks
30 wilde eendenboutjes
750 gram eendenvet (ganzenvet mag ook)
10 takjes tijm
1 bol knoflook, schoongemaakt
3 blaadjes laurier
20 jeneverbessen
8 kruidnagels
Zout en peper naar smaak
Doe aan beide kanten van de eendenbouten wat zout en peper. Neem een pan met dikke bodem en doe hier een goede schep van het eenden- of ganzenvet in. Braad hierin (in batches) de eendenbouten aan. Wat klaar is, haal je uit de pan, zet je even apart, en braad je de volgende bouten aan.
Laat vervolgens de rest van het eenden- of ganzenvet op laag vuur smelten in de pan. Voeg de eendenbouten erbij en meteen alle knoflook, kruiden en specerijen. Laat dit op de laagste stand 4 uur lang heel rustig, net tegen de kook aan, pruttelen. (Het mag niet koken!) Controleer soms even of alle pootjes onder het vet liggen. (Anders drogen deze uit.)
Controleer na 4 uur of de boutjes gaar zijn en het vlees zacht. Zo ja, dan kan het vuur uit, anders laat je het nog even staan.
· Lekker bij een Cassoulet
· Ook erg lekker bij wat sperziebonen en een lekkere aardappelpuree
· Handig om per 4 stuks te vacumeren en uit de vriezer te nemen als je deze wilt gebruiken
· Maak maar meteen een grote hoeveelheid. Dan kun je de rest vacumeren en invriezen.
· Op de foto heb ik grote knoflook gebruikt. Als je ‘normale’ knoflook gebruikt, neem je dus een hele bol knoflook met kleine teentjes