Geitenkaas- honingvierkantje
Geen werk, maar ziet er bijzonder uit
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
20
hapje 12 stuks, voorafje 3 stuks
3 plakjes roomboterbladerdeeg
2-3 tomaten
Rolletje geitenkaas
Stukje Bettine geitenkaas
Olijfolie
8 takjes tijm
Versgemalen peper
Scheutje honing
Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd deze in vier vierkanten. Snijd de tomaat in dunne plakken en laat iets uitlekken op een stuk keukenpapier. Doe de vierkanten bladerdeeg op een ovenplaat bedekt met wat bakpapier. Doe op elk vierkant een stuk tomaat. Snijd het rolletje geitenkaas ook in plakken en doe op elk schijfje tomaat een stuk geitenkaas. Verkruimel hierover de Bettine-geitenkaas.
Verwarm de oven voor op 185 graden. Meng in een kommetje de olijfolie (3-4eetlepels) met de honing, de tijmblaadjes en de versgemalen peper en verdeel het mengsel met een theelepel over het bladerdeeg en de kaas.
Schuif de ovenplaat in de oven, net onder het midden. Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 15-20 minuten gaar. Of in elk geval zolang dat het bladerdeeg goudbruin is.
*Leuk als hapje bij de borrel, maar als je de bladerdeegvierkanten heel houdt, heb je een leuk voorafje.
*Dit gerechtje kun je van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. De olie en de honing pas er op doen, net voordat je het de oven inschuift.