top of page
Gegrilde aubergine
Ook als je niet zo van groente houdt!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
25
4-8 personen
3 aubergines
5 eetlepels zonnebloemolie
½ theelepel zout
½ theelepel
½ theelepel chilivlokken
½ theelepel gerookt paprikapoeder
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1centimeter dikte. Gril deze in een grillpan zodat beide zijden een mooi gebrand streepje krijgen en de aubergines zacht worden. Neem een ruime kom en doe hierin de olie, specerijen en het zout. Meng het met een garde en doe de gegrilde plakken aubergine hierbij. Roer het goed door elkaar, zodat alle aubergine-plakken door de gekruide olie bedekt zijn.
Je kunt dit gerechtje zeker 5 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten potje. Lekker als voorafje of gewoon als je tussendoor hartige trek hebt.
bottom of page