top of page

Geglaceerde worteltjes

Goed voor de ogen (en de smaakpapillen)

Geglaceerde worteltjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen


1 bos peentjes

5 takjes verse tijm

2 eetlepels honing

2 el olijfolie

Klontje roomboter

Snufje zout


Snijd het loof van de wortel, maar laat er een klein stukje aan zitten voor de kleur. Schil de worteltjes met een dunschiller en doe deze in een koekenpan (de worteltjes moeten net onder staan). 


Rits de blaadjes van de tijm en doe die bij de worteltjes. Doe de honing, olie,  water en wat zout erbij en breng met de worteltjes aan de kook. Laat op klein vuur zachtjes koken, zodat het water verdampt en het koken overgaat in stoven en daarna in zachtjes fruiten. Verdeel dan het klontje roomboter over de worteltjes.  


De worteltjes zijn gaar als je er gemakkelijk in kunt prikken met een mes of vork. Ze glimmen dan mooi en er zitten mooie blaadjes tijm op.





* Bij te veel vocht een beetje uit de pan scheppen. Let ook op: De kooktijd is afhankelijk van de dikte van je wortel. Een 'overgare' wortel is echt vies, dan heb je een soort 'Olvarit'-effect... Dus prikken met je mes of ze niet te gaar worden, de wortel moet een beetje een 'bite' hebben.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page