Gefrituurde pijlstaartinktvisjes
Als de tentakels zo mooi opkrullen… Één groot knapperig feest!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
25
20
1 kilo pijlstaartinktvisjes (markt)
300 gram fijne polenta (maismeel)
zonnebloemolie om in te bakken
zout en versgemalen peper
Maak de pijlstaartinktvisjes schoon. Je snijd de tentakels net voor de ogen eraf , de ogen snij je weg (stukje van 1/2 to 1 cm. De ogen gooi je weg, de tentakels bewaren om te frituren. Haal de ingewanden uit het lijfje (met je vingers). Er zit ook een balein in die haal je er ook uit. Maak schoon onder de kraan en dep droog met een keukepapiertje. Snijd het lijfje in schijven, zodat je ringen krijgt.
Doe de stukjes inktvis in een kom, bestrooi met zout en versgemalen peper en strooi er de polenta over. Meng alles goed door elkaar.
Neem een koekenpan en doe hier een goede laag zonnebloemolie in en breng deze goed op frituurtemperatuur (160 graden). Klop het teveel aan polenta van de inktvisstukjes en frituur kort (ongeveer een minuutje). Als ze drijven nog heel even in de pan laten en er dan uitscheppen. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi met zout en versgemalen peper.
Lekker met aioli!