top of page

Gefrituurde aubergine met ahornsiroop

Als borrelhapje

Gefrituurde aubergine met ahornsiroop

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

2-4 personen

1 aubergine

2 eetlepels maïzena

½  theelepel zout

½  theelepel witte peper

½  theelepel knoflookpoeder

½  theelepel uienpoeder

Zonnebloemolie om in te frituren

Extra zout

2 eetlepels ahornsiroop

Snijd de aubergine in dunne schijven van ongeveer ½ - 1 centimeter. Strooi op elke schijf flink zout. Dat onttrekt het vocht uit de aubergine en voorkomt dat deze zich bij het bakken volzuigt met vet. Laat dit 10-15 minuten staan. Spoel daarna de aubergines af onder de kraan en dep droog met een schone theedoek.


Verwarm in een ruime koekenpan de zonnebloemolie. De olie is heet genoeg als je er een broodkorstje in doet en deze mooi gaat bubbelen.


Doe ondertussen alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar met een garde. Haal elk aubergineschijfje door het droge mengsel, klop het teveel eraf en bak deze aan beide kanten in een paar minuutjes mooi goudbruin en knapperig in de olie. Laat uitlekken op wat keukenpapier.


Leg de gefrituurde aubergine op een bordje en verdeel met een lepel over elk schijfje een klein beetje van de ahornsiroop.




· Lekker bij een borrel

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page