top of page

Gebakken forel met amandelen

Net als in Oostenrijk

Gebakken forel met amandelen

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

4 forellen, schoongemaakt

1 bosje koriander

1 bosje peterselie

8 blaadjes salie

Zout en versgemalen peper

150 gram geschaafde amandelen

Klein beetje bloem

Klont roomboter

Scheutje zonnebloemolie

Dep de forel droog. Strooi wat zout en versgemalen peper aan de binnenkant van de forel.  Vul de forel met de verschillende kruiden en maak de forel dicht met een cocktailprikker. Bestrooi de buitenkant van de forel met wat zout, versgemalen peper en wat bloem. Wrijf dat in op de huid.


Neem een ruime koekenpan. Doe hier een klont roomboter en wat zonnebloemolie in. Bak de forellen op medium-hoog vuur aan beide zijden goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart. 


Maak de pan schoon met wat keukenpapier. Laat een goede klont roomboter smelten in de pan op medium-hoog vuur. Bak hierin de geschaafde amandelen goudbruin. Je moet erbij blijven en de amandelen vaak omschudden, dit gaat namelijk heel snel. Zodra de Amandelen mooi goudbruin geworden zijn, stort je deze met de roomboter uit over de gebakken forellen.

· Vraag je visboer de forellen schoon te maken (de meesten doen dat sowieso al.)

· Je kunt zoveel andere groene kruiden gebruiken. Denk ook aan bieslook, basilicum, daslook of bijvoorbeeld verse oregano.

· Serveer met een stukje citroen.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page