Garnalenloempiaatjes
Jum!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
7
12-13 stuks
300 gram tijgergarnalen
12 -13 velletjes springrole pastry
2 lente-uitjes, gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 Spaanse peper, fijngesneden
Stukje gember, 2 cm groot, geraspt
10 gram koriander, fijn gesneden
2 eetlepels vissaus
Olie om in te frituren
Beetje bloem en wat water
Ik had diepgevroren garnalen gebruikt, en heb deze laten ontdooien. Haal het darmkanaal eruit door de garnaal over de rug over de gehele lengte in te snijden en het darmkanaal te verwijderen. Snijd de garnalen in stukjes. Doe alle ingrediënten in een ruime kom en meng goed door elkaar.
Neem een loempia-velletje en leg hier wat van de garnalen-vulling op. Rol deze zoals op de foto’s is voorgedaan. Plak dicht met een papje dat je hebt gemaakt van wat bloem met wat water. Verhit de olie tot 160 graden. Met een broodkorstje kun je zien of de olie heet genoeg is. Als je er een stukje brood in doet, en het gaat meteen ‘bubbelen’, is de olie heet genoeg.
Frituur de garnalenloempiaatjes in een minuutje of 4-6 goudbruin en gaar. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
* Lekker met een Hotsauce of Kimchimayonaise
* Als je niet van koriander houdt, kun je dit door ander 'groen' vervangen. Bijvoorbeeld door peterselie, maar basilicum doet het ook super in dit gerechtje. Probeer maar eens!