top of page

Gado Gado (Indo)

Dan is groente wel lekker…..;-)

Gado Gado (Indo)

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

4-6 personen

200 gram wortel

200 gram sperziebonen

250 gram spitskool

100 gram taugé

1 blok tahoe

1 komkommer

4-6 eieren

scheutje ketjap (Manis)

gefruite uitjes

zonnebloemolie

kroepoek (optioneel)

Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat schrikken onder de koude kraan, pel ze en houd apart. Neem een koekenpan, doe hier een laagje zonnebloemolie in. Snijd de tahoe in plakken van ongeveer 1-1.5 cm en bak deze in de olie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en snijd deze in blokjes. Doe de blokjes in een kommetje, en schenk hierover een beetje ketjap (optioneel). Meng dit goed over de blokjes tahoe. (Niet doordrenken!)


Schil en snijd de wortel in reepjes, doe dit ook met de spitskool. Haal de ‘kontjes’ van de sperziebonen en snijd deze doormidden. Snijd de komkommer over de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes.


Neem een ruime pan met water en een goede snuf zout en breng deze aan de kook. Blancheer de gesneden groenten (heel kort even mee laten koken, 30 seconden tot een minuutje) schep uit de pan en laat schrikken onder de koude kraan (Dat stopt het kookproces en houd de groenten mooi op kleur).


Rangschik alle groenten en de tahoe op een grote schaal, snijd de gekookte eieren in parten van 4 en verdeel deze over de groenten. Serveer de pindasaus en de gefruite uitjes   en de kroepoek ernaast, dan kan iedereen zelf bepalen hoeveel ze van iets willen.
· Je hoeft natuurlijk niet álle verschillende soorten groenten of tahoe te serveren. Je kunt ook een keuze maken uit deze groenten en/of tahoe of eieren.

· Lekker met Monique's Saté  en Monique's Pindasaus

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page