top of page

Frikadel Pan

Lekker van je gekookte aardappelen af

Frikadel Pan

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

34

gemiddelde waardering 1 uit 5

4-6 personen

3-4 gekookte aardappelen

300 gram gehakt, half om half

5 teentjes knoflook, geraspt

1 theelepel vetsin

1 ei

Zout en peper

roomboter

paneermeel

Verwarm de oven voor op 190 graden.


Neem een ruime kom prak hierin de aardappelen een beetje, maar niet te,  fijn. Doe dan het gehakt met het ei, de vetsin, de knoflook en wat zout en peper erbij, en meng alles goed door elkaar.


Vet een ovenschaal in met wat roomboter en verdeel hier wat paneermeel over. Stort het gehaktmengsel in de ovenschaal. Druk het een beetje aan, strooi wat paneermeel op de bovenkant en verdeel hierover wat klontjes roomboter


Zet de ovenschaal in de oven, en bak de frikadel pan in ongeveer 25-30 minuutjes gaar en goudbruin.




· Zo kom je makkelijk (en lekker) van de aardappelen van de avond ervoor af.

· Het is een Indo-bijgerecht. 4-6 Personen, omdat er vaak meerdere bijgerechten geserveerd worden.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page