top of page
Florentines met honing
Zoete, knapperige verleiding
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
17
Ongeveer 24/30 stuks
75 gram roomboter
75 gram glucose
75 gram honing
150 gram geschaafde amandelen
Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een pannetje en doe hierin de boter, glucose en de honing. Verwarm op medium hitte zodat alles smelt en een mooie egale massa wordt. Zodra het kookt doe je het vuur uit en voeg je de amandelen toe. Neem een bakplaat en doe hier een bakpapiertje op. Verdeel het beslag op de bakplaat, zo dun mogelijk (denk aan de dikte van een euromunt).
Plaats de bakplaat in de oven en bak de Florentines in ongeveer 15-17 minuutjes mooi donkerbruin. Laat een paar minuutjes afkoelen en gebruik een pizzasnijder om er mooie vierkantjes van te snijden (5-5 cm.) Laat verder afkoelen.
bottom of page