Flespompoen-soepje
Lekker herfstsoepje
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
60
15
4-6 personen
1 flespompoen, geschild en in grove stukken
1 grote ui, schoongemaakt en in grove stukken
3 teentje knoflook, schoongemaakt en geplet
3 eetlepels olijfolie
½ theelepel gedroogde tijm
½ theelepel kaneel
1 ½ liter water
2 kippenbouillonblokjes
Zout en versgemalen peper
Eventueel wat slagroom of een schepje crème fraîche
Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe een bakpapiertje in een ovenschaal en leg hierin de stukken pompoen, ui en knoflook. Verdeel hierover de olijfolie en meng even met je handen. Strooi vervolgens de kaneel en de tijm over het mengsel, ook met een beetje zout en wat versgemalen peper. Zet de schaal in de oven en laat deze in 30-45 minuten lichtbruin kleuren.
Doe het pompoen-mengsel in een ruime pan, vul aan met het water en doe de bouillonblokjes erbij. Breng het geheel aan de kook. Laat even een paar minuutjes op laag vuur doorkoken. Neem een staafmixer en pureer het mengsel. Garneer af met wat druppels olijfolie of een schepje crème fraîche.