top of page

Espresso Martini

De hufterproof-versie

Espresso Martini

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

5

1

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 glazen

125 ml koude sterke koffie (enigszins afgekoeld)

100 ml wodka

100 ml koffielikeur

8 ijsklontjes

8 koffieboontjes ter decoratie, optioneel

Doe alle ingrediënten in een blender en laat deze heel even draaien. Schenk in mooie glaasjes. Verdeel het schuim over de 4 glazen. Decoreer eventueel met 2 koffieboontjes per glas.



· Iets minder hufterproof:

Laat 100 gram bruine basterdsuiker met 50 ml. water in een steelpannetje op medium hitte smelten. Roer goed door en laat afkoelen. Voeg een eetlepel hiervan toe aan alles wat je in de blender doet.

· Helemaal niet hufterproof; Gebruik zelfgemaakte espresso en geen blender, maar een cocktail-shaker.

· Ook lekker met een halve theelepel kaneel er doorheen.

· Bij ons is dit vaak een spontane actie. Dan gebruiken we oploskoffie 😉

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page