top of page

Erwten-muntsoep

Een echt voorjaarssoepje

Erwten-muntsoep

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

8-10 personen

800 gram erwtjes, diepvries (of vers)

2 winterwortels, in stukjes gesneden

2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden,

2 uien, gesnipperd

4 teentjes knoflook, gehakt

1 bosje munt, alleen de blaadjes

4 kippenbouillontabletten

1 bakje rivierkreeftjes

Scheutje zonnebloemolie om in aan te bakken

Eventueel wat olijfolie, om te garneren

Neem een ruime pan, doe deze op hoog vuur en doe hier een scheutje zonnebloemolie in. Doe alle wortel, bleekselderij, uien en knoflook in en bak deze glazig. Als het gaat geuren, blus je het af met anderhalve liter water. Breng het geheel aan de kook. Als het kookt, voeg je de erwten toe. Breng het geheel weer aan de kook. Als het kookt, temper je het vuur en doe je het deksel op de pan. Laat het geheel zachtjes 10 minuutjes pruttelen.


Voeg dan de muntblaadjes toe en pureer de soep. Proef! Misschien wil je nog wat zout of peper toevoegen.


Neem een kommetje, schep de soep in de kom en plaats een ‘bergje’ rivierkreeftjes in het midden. Garneer eventueel met wat druppels olijfolie.




· Mocht je vegetarische vrienden te eten krijgen, dan kun je de kippenbouillontabletten vervangen door groentebouillontabletten. Ook de rivierkreeftjes  kun je vervangen door een lepeltje crème fraîche, wat croutons en steeltjes bieslook.

· Geen visliefhebber? Gebruik dan een plakje ham in stukjes gesneden of wat uitgebakken spekjes.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page