top of page

Entrecôte-portobello-sandwich

Deze smaken zijn geweldig samen!

Entrecôte-portobello-sandwich

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

25

20

gemiddelde waardering 2 uit 5

6-8 personen* Tip: Je kunt ook hier eindeloos variëren, andere paddenstoelen, een steak of meerdere beeflappen, gesmolten kaas over het vlees, een uitje meebakken, zongedroogde tomaatjes, of een gekarameliseerd uitje….

Neem een koekenpan, doe deze op hoog vuur en doe hierin de roomboter en de olijfolie/croma. Schroei hierin de entrecote goudbruin. Bak aan beide kanten een minuut of 2-3. Niet te lang, anders heb je een hele taaie en doorbakken entrecôte!  Zet apart.


Snijd de vetrand weg, die heeft zijn werk gedaan. Nu kun je zout en versgemalen peper over de entrecote doen. Dat mag gul, er komt tenslotte nog een heel brood omheen. Laat rusten op een bord met aluminiumfolie er overheen.


Haal de zaadlijsten van de portobello‘s weg door er met een lepel langs te schrapen, en haal de steeltjes en de ‘randen’ eraf (dat bakt gemakkelijker en gelijkmatiger in de pan. Bak de portobello ‘s in het bakvet van de entrecote aan beide kanten, doe er zonodig nog wat olie en boter bij. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper. De steeltjes en de randen kun je fijnsnijden en ook bakken (eventueel met een paar teentjes geraspte knoflook).


Neem het brood en haal het zachte binnenste eruit. Bewaar dat nog om wat ‘gaten’ op te vullen. Besmeer het brood aan de binnenkant met de mosterd met een lepel. Vul het brood eerst met portobello’s aan de bodem, dan de entrecote en daarna weer portobbello’s daar bovenop.  Gaten kun je opvullen met het brood dat je had weggehaald, doop dat eerst nog even in het bakvet voor meer smaak en de gebakken steeltjes en randen.


Pak het brood in in wat bakpapier in. Doe hier aluminiumfolie omheen. Neem een grote snijplank er zet dit op het pakket, leg daar een paar zware pakken frisdrank (of een paar zware pannen) op zodat het stevig wordt geplet. Laat dit zeker 6 uur staan.


Pak het brood uit en snijd in de dikte die je zelf wilt.


  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page