Eitje op bladerdeeg
Een lekker hapje met simpele ingrediënten
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
20
4 personen
4 plakjes roomboterbladerdeeg
2 eetlepels crème fraîche
50 gram bergkaas, geraspt
8 plakjes ontbijtspek
5 eieren
beetje peterselie, gehakt
Zout en versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kommetje de geraspte kaas en de crème fraîche door elkaar. Neem een plakje bladerdeeg en snijd (maar niet helemaal door) iets in, een centimeter vanaf de randen. Prik wat gaatje in het vierkant dat in het midden is ontstaan. Doe dit ook met de overige 3 plakjes bladerdeeg.
Leg de plakjes ontbijtspek op het ingeprikte vierkant, doe dit zo passend mogelijk. Snijd eventueel de reepjes ontbijtspek door de helft. Verdeel met een lepel het kaas-crème fraîche-mengsel over het spek. Kluts 1 eitje in een kommetje, en bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat ei. Zet dit circa 10 minuutjes in de oven.
Haal uit de oven. Breek een eitje in een zeefje en plaats het iets uitgelekte eitje in het midden van het plakje bladerdeeg . (Voorzichtig, je wilt de dooier niet stuk maken.) Doe dit ook met de overige 3 eitjes. Bak dit nog een minuutje of 8 in de oven. De dooier moet niet gaargekookt zijn! Houd dus je oven in de gaten! Bestrooi met wat zout en versgemalen peper.
Je kunt in plaats van gehakte peterselie ook wat bieslook of dille gebruiken.