top of page

Eitje op bladerdeeg

Een lekker hapje met simpele ingrediënten

Eitje op bladerdeeg

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

20

gemiddelde waardering 2 uit 5

4 personen

4 plakjes roomboterbladerdeeg

2 eetlepels crème fraîche

50 gram bergkaas, geraspt

8 plakjes ontbijtspek

5 eieren

beetje peterselie, gehakt

Zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kommetje de geraspte kaas en de crème fraîche door elkaar. Neem een plakje bladerdeeg en snijd (maar niet helemaal door) iets in, een centimeter vanaf de randen. Prik wat gaatje in het  vierkant dat in het midden is ontstaan. Doe dit ook met de overige 3 plakjes bladerdeeg.


Leg de plakjes ontbijtspek op het  ingeprikte vierkant, doe dit  zo passend mogelijk. Snijd eventueel de reepjes ontbijtspek door de helft.  Verdeel met een lepel het kaas-crème fraîche-mengsel over het spek. Kluts 1 eitje in een kommetje, en bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat ei. Zet dit circa 10 minuutjes in de oven.


Haal uit de oven. Breek een eitje in een zeefje en plaats het iets uitgelekte eitje in het midden van het plakje bladerdeeg . (Voorzichtig, je wilt de dooier niet stuk maken.) Doe dit ook met de overige 3 eitjes. Bak dit nog een minuutje of 8 in de oven. De dooier moet niet gaargekookt zijn! Houd dus je oven in de gaten! Bestrooi met wat zout en versgemalen peper.

Je kunt in plaats van gehakte peterselie ook wat bieslook of dille gebruiken.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page