top of page

Duitse Quarkbällchen

Lekker recept van Dani

Duitse Quarkbällchen

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

30

gemiddelde waardering 1 uit 5

ongeveer 30 stuks

250 gram bloem

250 gram kwark (volvette)

1 zakje bakpoeder

130 gram fijne kristalsuiker

1 theelepel vanille extract

4 eieren

1 liter zonnebloemolie (om in te frituren)

100 gram fijne kristalsuiker met twee theelepels kaneel om de balletjes doorheen te halen

Neem een ruime kom en doe hierin de bloem, suiker, bakpoeder en het snufje zout en meng het even door elkaar met een garde. Neem een kommetje en meng hierin de 100 gram suiker en de kaneel, zet apart. Neem een kom en meng hierin de kwark met het vanille extract en de eieren met een garde.

Doe vervolgens het kwark-mengsel bij het bloem-mengsel en maak er met de garde een mooie egale massa van. 


Neem een pannetje en verhit hierin de olie tot 160 graden. Het deeg is te dun om balletjes van te draaien, het beste kun je een kleine ijslepel (4 cm. diameter) gebruiken of twee eetlepels om daar een ‘bal’ van te maken rechtstreeks in het frituurvet. Doe er niet te veel in de pan, ze ‘groeien’ namelijk nog een beetje door het bakpoeder.


Draai de balletjes even om en bak ze in ongeveer 5 minuten aan beide zijden goudbruin. Let er op dat de balletjes ook van binnen helemaal gaar gebakken worden.

Laat uitlekken op wat keukenpapier en een klein beetje afkoelen. Daarna kun je de balletjes door het suiker-kaneel-mengsel rollen. Het lekkerst zijn deze balletjes lauwwarm.· Mocht je de balletjes willen vullen met een lekkere jam: Vul een spuitzakje met harde tuit met ongeveer 100 gram jam en spuit dan een beetje jam in elk balletje voordat je ze door de suiker rolt.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page