top of page

Daslook-pesto

Lekker smeersel met wildpluk

Daslook-pesto

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

5

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 potje vol

Handje daslook, fijngesneden

60 gram pijnboompitten

60 gram oude brokkelkaas, geraspt

Sap en rasp van ½ citroen

Scheut goede olijfolie

Zout en versgemalen peper, naar smaak

Doe de daslook in een vijzel en maal het nog wat fijner. Voeg dan de pijnboompitten erbij en stamp deze fijn. Voeg de geraspte kaas toe en stamp deze door het daslook-mengsel. Voeg de citroenrasp en het sap erbij en meng door elkaar. Doe er een scheutje olijfolie (begin met 50 ml) bij en meng. Kijk of dit de dikte is die je wilt, en voeg anders nog wat olijfolie toe. Proef! En voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe.



· In een goed afgesloten potje kun je dit een paar dagen bewaren in de koelkast.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page