top of page
Daslook-pesto
Lekker smeersel met wildpluk
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
10
1 potje vol
Handje daslook, fijngesneden
60 gram pijnboompitten
60 gram oude brokkelkaas, geraspt
Sap en rasp van ½ citroen
Scheut goede olijfolie
Zout en versgemalen peper, naar smaak
Doe de daslook in een vijzel en maal het nog wat fijner. Voeg dan de pijnboompitten erbij en stamp deze fijn. Voeg de geraspte kaas toe en stamp deze door het daslook-mengsel. Voeg de citroenrasp en het sap erbij en meng door elkaar. Doe er een scheutje olijfolie (begin met 50 ml) bij en meng. Kijk of dit de dikte is die je wilt, en voeg anders nog wat olijfolie toe. Proef! En voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe.
· In een goed afgesloten potje kun je dit een paar dagen bewaren in de koelkast.
bottom of page