top of page

Dadeltaart (uit de Allerhande)

Sticky dadels zijn de basis van deze heerlijke no bake taart.

Dadeltaart (uit de Allerhande)

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

90

gemiddelde waardering 1 uit 5

12 personen

500 gram dadels zonder pit

50 gram ongezouten walnoten

200 gram haverkoekjes

250 g ongezouten roomboter

100 gram donker bruine basterdsuiker

1 middelgroot ei

100 gram geraspte kokos (gedroogde)

Snijd de dadels in reepjes en hak de walnoten grof. Breek de haverkoekjes in kleine stukjes.


Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een pan en voeg de basterdsuiker toe. Laat de suiker al roerend in ca. 5 min. oplossen. Klop ondertussen het ei los en voeg toe aan het botermengsel. Roer door tot en gladde saus.


Voeg de dadels toe en verwarm 1 minuut. Voeg de koekjes, walnoten en ¾ van de kokosrasp toe en roer door. Verdeel het dadelmengsel gelijkmatig over de bodem in de springvorm van 24 cm. doorsnede en laat afgedekt met vershoudfolie ca. 1½ uur afkoelen in de koelkast. Bestrooi de taart met de rest van de geraspte kokos en serveer.



· Recept van de site van Albert Heijn

· Het is wel een machtige taart, dus kleine stukjes snijden. Je mag gerust 3 of 4 kleine stukjes eten als dat ene stukje niet voldoende was 😉

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page