top of page

Dadel-amandeltaart

Zo snel in elkaar geflanst!

Dadel-amandeltaart

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

20

gemiddelde waardering null uit 5

1 taartje, 10-14 personen

Bodem:

150 gram amandelmeel

50 gram bloem

40 gram roomboter, gesmolten

40 gram suiker

1 theelepel amandel-aroma

1 ei

Snufje zout


Vulling:

400 gram medjoul dadels

2 eetlepels melk

150 gram amandelen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de amandelen in 10 minuten goudbruin in de oven. Zet apart.


Dit kun je doen terwijl de amandelen roosteren in de oven: Neem een ruime kom en doe hier alle ingrediënten voor de bodem in. Meng goed door elkaar en maak er een mooi egaal deeg van. Neem een bakblik met losse bodem (de mijne is 35-11 cm). Vet deze in met wat boter en bestuif met wat bloem. Verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten van het bakblik. Bak de bodem met de stand onderwarmte in ongeveer 15-18 minuten gaar en goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.


Ontpit de dadels en maal deze met de melk tot een puree in de keukenmachine. (Dit kun je doen als de bodem in de oven zit.) Vul de deegbodem met het dadelmengsel en strijk de bovenkant glad. Verdeel de geroosterde amandelen over het dadelmengsel. Klaar.



· Ook lekker met andere noten, bijvoorbeeld pecan- of walnoten. (vermaal deze dan in een keukenmachine tot meel, en doe dezelfde soort noten ook op de bovenkant van het dadelmengsel.)

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page