Dadel-amandeltaart
Zo snel in elkaar geflanst!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
20
1 taartje, 10-14 personen
Bodem:
150 gram amandelmeel
50 gram bloem
40 gram roomboter, gesmolten
40 gram suiker
1 theelepel amandel-aroma
1 ei
Snufje zout
Vulling:
400 gram medjoul dadels
2 eetlepels melk
150 gram amandelen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de amandelen in 10 minuten goudbruin in de oven. Zet apart.
Dit kun je doen terwijl de amandelen roosteren in de oven: Neem een ruime kom en doe hier alle ingrediënten voor de bodem in. Meng goed door elkaar en maak er een mooi egaal deeg van. Neem een bakblik met losse bodem (de mijne is 35-11 cm). Vet deze in met wat boter en bestuif met wat bloem. Verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten van het bakblik. Bak de bodem met de stand onderwarmte in ongeveer 15-18 minuten gaar en goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Ontpit de dadels en maal deze met de melk tot een puree in de keukenmachine. (Dit kun je doen als de bodem in de oven zit.) Vul de deegbodem met het dadelmengsel en strijk de bovenkant glad. Verdeel de geroosterde amandelen over het dadelmengsel. Klaar.
· Ook lekker met andere noten, bijvoorbeeld pecan- of walnoten. (vermaal deze dan in een keukenmachine tot meel, en doe dezelfde soort noten ook op de bovenkant van het dadelmengsel.)