Croutons
Lekker van je oude (stok-)brood af
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
10
afhankelijk van hoeveel oud brood je hebt
Een stuk oud (stok-)brood of ciabatta
Wat Croma of roomboter
Snijd het oude brood in plakjes en vervolgens in kleine blokjes.
Neem een ruime koekenpan (de grootte is afhankelijke van hoeveel brood je over had). Doe hier wat Croma of roomboter in en laat op medium-hoog vuur smelten. Als het iets bruin gaat kleuren, voeg je de blokjes brood toe. Roer en schud soms even, zodat de blokjes aan alle kanten mooi bruin worden. Voeg eventueel wat extra boter of Croma toe als de pan en de blokjes droog zijn. Als de blokjes mooi bruin geworden zijn, stort je het uit de pan op een bord met hier wat keukenpapier er op. Laat hierop uitlekken en afkoelen.
· Lekker voor op een (maaltijd-)salade of in de soep
· Bewaar in een luchtdicht bakje, dan blijven ze het langste knapperig
· Ik gebruik graag Croma, dan hoef je geen extra zout en/of peper toe te voegen en dit verbrand bij hoge temperaturen minder snel dan roomboter