top of page

Crostini met knoflook en tomaat

Lekker van je oude ciabatta af ;-)

Crostini met knoflook en tomaat

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

5

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

8-10 stuks

Een stuk ciabatta, liefst van een dag oud

1 teentje knoflook, gepeld en door de helft gesneden

1 (overrijpe) tomaat

olijfolie

snufje zout

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de ciabatta in dunne schijven (iets dikker dan een boterham). Wrijf hierover de binnenkant van de gesneden knoflookteen. Leg de broodjes op een bakplaat met wat keukenpapier. Besprenkel de broodjes met wat olijfolie en zet in de oven. Als de broodjes kleuren, kun je ze even omdraaien (eventueel met weer wat olijfolie besprenkelen).

Als ook deze kant kleurt, neem je ze uit de oven. 


Snijd de tomaat door midden, knijp er iets van het vocht uit en haal ‘rasp’ het vruchtvlees lang het broodje. Hier een heel ietsiepietsie zout overheen en klaar.


* Dit werkt het beste met oud brood. 

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page