top of page

Crostini met champignons, knoflook en Havarti

Door de Havarti heel bijzonder

Crostini met champignons, knoflook en Havarti

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

8-10 stuks

1 Ciabatta

1 bakje champignons, in dunne plakjes

3 teentjes knoflook, fijn geperst en 1 heel laten

1 eetlepel fijngehakte peterselie

Stuk Havarti (Deense kaas, anders extra belegen kaas, niet jong!)

Olie

Evt. een theelepel paneermeel als het te ‘nat’ is

Zout en peper

Verwarm de gril voor. Snijd de champignons in dunne plakjes. Verwarm in een grote koekenpan wat olie en bak hierin de champignons. Zodra deze iets geslonken zijn, kun je de geperste knoflook erbij doen. Breng op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Als laatste de fijngehakte peterselie toevoegen. Laat al het vocht verdampen. 


Snijd intussen de Ciabatta in dunne sneetjes, wrijf deze in met de hele teen knoflook (even iets pletten, dan geeft het meer smaak af) en doe een heel klein beetje olie op het broodje. Zet ze even onder de gril om knapperig te worden.

Doe vervolgens het champignon-mengsel op de ciabatta ‘s, dan de kaas erop en laat even smelten onder de gril.

* Ik heb meerdere kaassoorten geprobeerd, maar Havarti was veruit de lekkerste. Havarti is een Deense kaassoort die goed smelt. Verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaak.

* Ciabatta is het lekkerst door de structuur van het brood, maar ander brood kan natuurlijk ook.

* In plaats van peterselie is gedroogde of verse tijm ook erg lekker. Maar dan maar 3 takjes verse of een theelepel gedroogde toevoegen.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page