top of page

Crispy kippenvleugeltjes

Voor bij de borrel

Crispy kippenvleugeltjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

30

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 kilo, 2-4 personen

1 kilo kippenvleugels

50 gram maïzena

50 gram bloem

1 theelepel zout

1 theelepel grofgemalen peper

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

Zonnebloemolie om in te frituren

Verwarm in een ruime koekenpan de zonnebloemolie, zodat de kipvleugeltjes zeker tot de helft onder staan. De olie is heet genoeg als je er een broodkorstje in doet en deze mooi gaat bubbelen.


Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar met een garde. Dep de kippenvleugels droog met wat keukenpapier, haal dit door het droge mengsel, klopt het overtollige eraf en frituur aan beide kanten gaar, knapperig en goudbruin. (Dit duurt ongeveer 8-10 minuten in totaal. (De dikkere kippenvleugel, dus met één bot, heeft iets meer garingstijd nodig dan de vleugel met twee botjes.)


Haal de vleugeltjes uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier.




· Lekker met een zoete of pittige chilisaus.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page