Courgettesoep
Kleine moeite, groots effect
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
ruim anderhalve liter, 6-8 personen
1250 gram courgettes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 kippenbouillontabletten
2 bakje kruidenkaas
Klein scheutje zonnebloemolie
Eventueel wat lobbig geslagen slagroom, croutons en peterselie voor de garnering
Was de courgettes en snijd de courgettes in stukjes. Doe wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook wat aan. Vervolgens de courgettes ook even licht meebakken. Dan 1,25 liter water erbij en dit aan de kook brengen. 5 minuutjes laten koken op zacht vuur met het deksel op de pan.
Bij het afkoelen de kruidenkaas toevoegen en het geheel pureren met de staafmixer. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Schep in een kom of diep bord en garneer eventueel met de slagroom, croutons en wat peterselie.
* Ik vind deze het lekkerst met Boursin.