Cotoletta all’arancia
Kalfsschnitzel met sinaasappel
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
10
2 personen
2 kalfsschnitzels, dun geslagen
1 sinaasappel
100 gram bloem
1 ei, losgeklopt
Scheutje melk
Zout en versgemalen peper
100 gram roomboter
Scheutje olijfolie
Neem een diep bord en meng hierin de melk en het ei. Doe ook de bloem in een diep bord. Wrijf beide kanten van de schnitzels in met wat zout en versgemalen peper. Haal de schnitzels eerst door de bloem, beide zijden, vervolgens door het ei-mengsel en daarna weer door de bloem.
Neem een ruime koekenpan en laat op medium-hoog vuur de boter smelten met een scheutje olijfolie. Als de boter bruin wordt, de schnitzels erbij doen. Snijd ondertussen 2-3 partjes van de sinaasappel en snijd deze weer door de helft. Als de schnitzels mooi goudbruin gebakken zijn, draai je deze om. Knijp vervolgens het sap uit het grote stuk sinaasappel erbij in de pan. Voeg daarna de stukken gesneden partjes sinaasappel erbij.
Als ook de onderkant mooi goudbruin gebakken is, is de schnitzel klaar. Schep een beetje van de jus over het vlees. Garneer met wat rucola.
· Je zou eventueel nog wat sinaasappelrasp over de schnitzel kunnen verdelen.