top of page

Chocolate fudge brownies

Brownies kunnen altijd!! (Met of zonder fudge!)

Chocolate fudge brownies

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 bakblik van 20-20 cm

Brownies:

150 gram bittere chocolade (minstens 72%) grof gehakt

120 gram roomboter

120 gram fijne kristalsuiker

1 theelepel vanille-essence

2 eieren

1 theelepel bakpoeder

150 gram bloem, gezeefd

Snufje zout


Fudge:

100 gram bittere chocolade (+72%)

50 ml slagroom

30 gram roomboter

Brownies:

Verwarm de over voor op 175 graden. Smelt de chocolade met de boter in een pan met een dikke bodem. Laat iets afkoelen. Klop de suiker, vanille-essence, eieren, bakpoeder en het zout met een mixer tot een mooie lichtgele romige massa. Zeef de bloem en schep het bij het eimengsel. Schep er vervolgens de gesmolten chocolade bij. Bekleed een bakvorm (20-20 cm) met wat bakpapier en schep het beslag in de bakvorm. Bak de brownies in ongeveer 18-20 minuten gaar. (Laat het niet te gaar worden!) Laat in de vorm afkoelen.


Voor de fudge:

Verwarm de slagroom en de roomboter in een steelpan op medium hitte en voeg van het vuur de chocolade toe. Laat de chocolade smelten, terwijl je omroert. Als het een mooie egale massa is, iets af laten koelen en vervolgens over de brownie schenken en glad strijken. Laat de laag afkoelen in de koelkast. Snijd de brownies in (grote😉) stukken als je deze uit de koelkast haalt, dat snijdt gemakkelijker. Maar wel op kamertemperatuur eten. Smullen!

* Je zou ook noten of marshmallows door het brownie-beslag kunnen doen. Of gehakte hazel-,  pecan- of walnoten.

* Kan ook als toetje met vanille-ijs en caramelsaus en wat geroosterde pecannoten erover.

* Zonder fudge zijn de brownies ook erg lekker, maar de fudge geeft ‘t nét dat extra luxe-verwen-gevoel!

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page