Chocoladepotjes
Om het ‘nog even dicht te smeren…”
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
15
8 personen
200 gram bittere chocolade (minstens 72%)
100 ml volle melk
150 ml slagroom
1 eetlepel crème fraîche
1 theelepel vanille-essence
halve theelepel kaneel
1 ei
8 espressokopjes
Dit toetje moet je minstens 6 uur van tevoren klaar maken.
Breek de chocolade in kleine stukjes en maal grof fijn in de foodprocessor. Doe de crème fraîche met de kaneel erbij en meng.
Verwarm intussen de melk, vanille-essence en de slagroom. Als het bijna kookt dit bij het chocolade-mengsel in de foodprocessor doen, even een minuutje laten rusten en dan 1 minuut op hoge stand mengen. Breek het ei boven de ingang van de foodprocessor en laat nog eens een minuut op volle stand draaien. Giet het mengsel in de espressokopjes, dek af met huishoudfolie en bewaar in de koelkast.
Haal 10 minuutjes voor serveren uit de koelkast, anders is het te koud.
* Ook lekker met een klein scheutje Havana-Club rum (daar is 'ie weer!) en als je "kleine" gasten krijgt, kun je rum-essence gebruiken.