top of page

Chocolade-pistache fudge

In een glazen potje met een strik eromheen het perfecte cadeautje!

Chocolade-pistache fudge

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

5

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

* 50-65 stuks, genoeg in elk geval 😉

400 gram bittere chocolade (Minstens 72%)

1 blikje gecondenseerde melk

30 gram roomboter

Snufje zout

150 gram pistachenootjes (ongezouten)

Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin de chocolade, gecondenseerde melk, roomboter en het snufje zout. Als het gesmolten is, blijven verwarmen op laag vuur totdat je een mooie dikke emulsie krijgt. In het begin is het 'korrelig', maar dat wordt steeds minder. Als het goed vermengd is en mooi gaat glanzen (dat zie je vanzelf), de pistachenootjes toevoegen en blijven roeren totdat het weer een glanzende massa is.


Neem een vierhoekig bakblik (ongeveer 23-23 cm) en doe hier wat bakpapier in (passend). Verdeel het chocolademengsel over het blik en strijk het glad. Doe hier huishoudfolie op en strijk dit glad met je handen. Laat het vervolgens op kamertemperatuur afkoelen.


Als het op kamertemperatuur is, zet het dan in de koelkast om verder uit te laten harden. Voor gebruik in stukken snijden van ongeveer 3-3 cm. (Je kunt grote maar ook kleinere stukken snijden. Dus afhankelijk van de grootte 50, maar bijvoorbeeld ook 70 stuks.)


* NIET meteen in de koelkast zetten om af te laten koelen! Dan komt er namelijk een vettig wit laagje op, en dat is minder mooi. (Maar maakt wat smaak betreft niet uit.)* Je kunt eindeloos variëren met andere noten, of drank of specerijen.

* Wat pistache fijnmalen en dat op de bovenkant strooien geeft een leuk effect.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page