Chocolade-chip-koekjes met walnoten
Snel gemaakt voor bij de thee
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
70
14
10-14 stuks
100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
150 gram basterdsuiker
1 ei
1 theelepel vanille-extract
200 gram bloem
snuf zout
1 kleine theelepel baking soda
100 gram pure chocolade
Handje walnoten
Neem een ruime kom en meng hierin met de mixer de boter en basterdsuiker tot een romig mengsel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg de bloem, het snufje zout en de baking soda erbij en mix het geheel goed door elkaar tot je een egale massa hebt. Hak de chocolade en de walnoten grof en voeg dit bij het deeg. Kneed het er doorheen, zodat alles goed verdeeld is door het deeg.
Neem een stuk keukenfolie en stort het deeg hier op uit. Maak er vervolgens een rol van. Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast (maar het liefst de hele nacht).
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat. Haal het deeg uit de koelkast en snijd hier plakken van ongeveer één tot anderhalve centimeter van. Leg de koekjes op de bakplaat, zorg dat er voldoende ruimte tussen de koeken is. Ik doe dit meestal in 2-3 batches.
Bak de koekjes in 12-14 minuten gaar en goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuutjes op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen en lekker knapperig te worden.
· Je kunt natuurlijk ook melk- of witte chocolade gebruiken.
· In plaats van walnoten kun je ook hazelnoten of pecannoten gebruiken.
· Let op dat je niet te scheutig bent met de baking soda. Als je te veel gebruikt, proef je dat, en dat is niet lekker!
· Zelfgemaakt Vanille-extract