Chinese kool met knoflook en spekjes
Extra lekker door de knapperige spekjes
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
10
4 personen
1 Chinese kool
200 ml slagroom
2 teentjes knoflook, geperst
100 gram gerookte spekjes
wat roomboter
zout en versgemalen peper
Bak de gerookte spekjes in een klein beetje boter totdat ze knapperig zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Neem een ruime pan en doe hierin een beetje boter. Fruit hierin de knoflook op medium vuur. (Het moet niet bruin worden.) Snijd intussen de Chinese kool in ‘reepjes’, en doe deze bij de knoflook. Nu kan het vuur hoog. Schep een aantal keren om, en blus dan af met de slagroom. Doe het deksel op de pan, en laat het geheel op klein vuur even smoren.
Breng op smaak met zout en peper, strooi de spekjes over de kool en serveren maar!
* Ideaal bijgerecht als je eters krijgt. het is binnen no time klaar. Helemaal als je de spekjes al hebt uitgebakken voordat je gasten kwamen.