top of page

Chimichurri

Lekker met een kick erin!

Chimichurri

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

2

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 potje vol

1 grote bos peterselie

1 bosje koriander

4 teentjes knoflook

1 sjalotje

125 ml olijfolie (extra vergine) of zonnebloemolie

3 eetlepels  witte wijnazijn

Sap van ½ citroen

1/4 theelepel chilivlokken

1/4 theelepel komijnzaadjes

1/2 theelepel zout

1/4 theelepel versgemalen peper

Doe eerst alle groene kruiden, de sjalot en de knoflook in een blender of keukenmachine en maal alles fijn. Doe er vervolgens alle overige ingrediënten bij en maal alles tot een mooie groene saus. Even proeven of er nog iets aan smaak bij kan, zout, peper of azijn. Klaar! Je kunt de chimichurri een week bewaren in de koelkast.

Tip: Lekker bij rood vlees.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page