top of page
Chimichurri
Lekker met een kick erin!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
2
1 potje vol
1 grote bos peterselie
1 bosje koriander
4 teentjes knoflook
1 sjalotje
125 ml olijfolie (extra vergine) of zonnebloemolie
3 eetlepels witte wijnazijn
Sap van ½ citroen
1/4 theelepel chilivlokken
1/4 theelepel komijnzaadjes
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel versgemalen peper
Doe eerst alle groene kruiden, de sjalot en de knoflook in een blender of keukenmachine en maal alles fijn. Doe er vervolgens alle overige ingrediënten bij en maal alles tot een mooie groene saus. Even proeven of er nog iets aan smaak bij kan, zout, peper of azijn. Klaar! Je kunt de chimichurri een week bewaren in de koelkast.
Tip: Lekker bij rood vlees.
bottom of page