top of page
Chilijam
Zoet, zuur, hartig en pittig
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
60
Een potje vol, ongeveer 250 ml.
3 tomaten, in blokjes gesneden
5 chilipepers, fijngehakt
4 teentjes knoflook, geraspt
100 gram witte basterdsuiker
65 ml witte wijnazijn
Klein scheutje zonnebloemolie
Neem een steelpannetje en doe hier een klein scheutje zonnebloemolie in. Verhit dit op medium-hoog vuur. Fruit hier de tomaten, chilipepers en de knoflook in aan terwijl je omroert. Zodra het gaat geuren voeg je de suiker en de witte wijnazijn toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat een uurtje op laag vuur pruttelen met het deksel op de pan.
Laat afkoelen Je kunt dit een paar weekjes bewaren in een goed afgesloten potje in de koelkast.
bottom of page