Chili-olie
Een extra level in je gerecht, en klinkt heter dan het is 😉.
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
1
1 potje
1 cup zonnebloemolie (240 ml)
¼ cup chilivlokken
2 theelepels gedroogd chilipoeder
½ theelepel palmsuiker
½ theelepel zout
4 teentjes knoflook, geraspt
Neem een steelpannetje en verwarm hierin de olie. Zodra het licht gaat walmen, dan is het rond de 160-170 graden zet je het vuur uit.
Neem een ruime kom die hittebestendig (!) is, en doe hier de droge ingrediënten en de knoflook in. Giet hier langzaam de hete olie op. Let op, het gaat borrelen en bruisen! Roer (als het minder borrelt) het geheel rustig door met een lepel en laat vervolgens afkoelen.
Schenk het over in een potje. Je kunt het weken bewaren in de koelkast.
· Koop deze handige maatlepels/bekers, die zijn zo handig in de keuken!
· Let op dat je olie niet te heet is, anders verbrand de knoflook.
· Je kunt hier heel creatief mee zijn, meer of minder knoflook etc. Maar ook een gesnipperd sjalotje of wat fijngesneden rawit erin is erg lekker. Of naderhand een scheutje Kikoman of vissaus bijvoorbeeld.
· Lekker bij vlees, bbq, groente, door de soep, noedels, als dip bij een stokbroodje, te veel om op te noemen!