top of page

Chausson met ham en kaas

Zo’n mooi verwenrecept

Chausson met ham en kaas

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

25

gemiddelde waardering 1 uit 5

2-4 personen

8 plakjes roomboterbladerdeeg

6 plakken York ham

100 gram gruyère, geraspt

100gram emmentaler, geraspt

4 takjes verse tijm

1 klein bekertje crème fraîche

1 eidooier

Verwarm de oven voor op 190 graden (boven en intensieve onderwarmte). Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en maak met een deegroller er op een met bloem bestoven aanrecht een grote rechthoekige lap van. Leg op een helft de plakken ham, laat een rand van ongeveer 3 cm vrij om het om te kunnen vouwen. Verdeel de geraspte kazen over de ham. Verdeel hierover weer de tijmblaadjes. Klop de eidooier los. Smeer de 3 randen naast de ham in met een kwastje met de losgeklopte eidooier. Doe 1 eetlepel van de crème fraîche bij de overige eidooier, verdeel de rest van de crème fraîche gemengd met de tijmblaadjes over de ham en kaas met een theelepel.

Klap de kant van het deeg waar niets op ligt over de kant die belegd is. Vouw de ‘plakrand’ dubbel en maak en een soort draaimotief in zodat er geen lucht uit kan ontsnappen. Klop de eidooier met de crème fraîche door elkaar en bestrijk de bovenkant van de chausson hiermee, daar gaat het verschrikkelijk mooi van glimmen!

Leg een bakpapiertje op een ovenblik en leg hierop de chausson. Bak de chausson in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page