top of page

Cantuccini

Lekker Toscaans koekje

Cantuccini

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

40

gemiddelde waardering 2 uit 5

Heel veel koekjes! Genoeg om uit te delen ;-)

500 gram bloem

400 gram fijne kristalsuiker

4 eieren

300 gram amandelen

150 gram pistachenootjes

50 gram roomboter, gesmolten

10 gram honing

1 sinaasappel, rasp

1 theelepel vanille-extract

1 theelepel amandel-essence

8 gram bakpoeder

Snufje zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de noten op een bakpapier op een bakplaat en rooster deze in 7 minuten. Halverwege de baktijd even omscheppen. Laat afkoelen buiten de oven.


Neem een ruime kom en klop hierin de eieren, suiker, honing, sinaasappelrasp, vanille-extract, amandel-essence en het snufje zout tot een mooie romige egale massa. Voeg dan de gesmolten roomboter erbij en meng goed door elkaar.


Zeef de bloem met bakpoeder en voeg dit bij het eiermengsel. Roer met een houten lepel tot een egaal en dik deeg. Voeg tenslotte de geroosterde noten erbij en roer goed om.


Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak 4-5 soort ‘broden’ van het deeg. Plaats deze op een bakpapiertje op een bakplaat. Zorg ervoor dat je enige afstand hebt tussen de ‘broden’. Maak de bovenkant glad met je handen, dat gaat het gemakkelijkst als je je handen even nat maakt met koud water. Strooi een beetje suiker op de ‘broden’. Bak de broden in ongeveer 30 minuten goudbruin. 


Haal dan de ‘broden’ uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur. Snijd de 'broden' dan met een gekarteld mes in plakjes van ongeveer 2 centimeter. Leg deze plat op een bakpapiertje op een bakplaat en bak de koekjes ongeveer 5 minuten, draai daarna de koekjes om en bak deze weer 5 minuten. Laat afkoelen op een rooster.



· Lekker bij de koffie of om te dopen in de Vin Santo.

· Hoe groter/dikker de ‘broden’, des te groter de koekjes (logisch).

· Verdeel de 'broden' over 2 bakplaten, dat gaat sneller.

· Verpak een stapeltje Cantuccini en maak een vriendin blij.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page