Calamares
Lekker snel vishapje
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
20
4 personen
750-1000 gram inktvis (diepvries)
2 kopjes semolina, fijne
1 kopje maïzena
2 theelepels zout
1 theelepel peper
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
Saus:
4 eetlepels volle kwark of yoghurt
Sap van ½ citroen
1 teen knoflook, geraspt
Handje peterselie, fijn gehakt
8 cornichons, gehakt
Snufje zout en peper
Zonnebloemolie om in te frituren
Laat de inktvis ontdooien en uitlekken in een zeef. Snijd ringen van ongeveer ½ -1 centimeter van de inktvis, en laat ook deze uitlekken in de zeef. Verwarm de zonnebloemolie tot 160 graden.
Meng in een ruime kom de semolina, maïzena, het zout, de peper, het knoflookpoeder en het uienpoeder en meng goed door elkaar met een garde. Doe hier een handje van de gesneden inktvisringen in en zorg ervoor dat deze aan alle kanten bedekt zijn met de semolina-mix. Schud overtollig semolina-mix eraf en frituur steeds een handje vol in de olie. Als het drijft en goudbruin is, zijn ze gaar en knapperig gebakken. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Herhaal dit met de overige inktvisringen.
Voor de saus doe je alle ingrediënten in een kommetje en meng je alles goed door elkaar.
· Je kunt in plaats van peterselie ook dille of ander kruid in de saus gebruiken.
· Als je de inktvis wat pittiger wilt, kun je wat chilipoeder toevoegen.