top of page

Buffalo wings

Kip is zooo lekker!

Buffalo wings

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

45

gemiddelde waardering 1 uit 5

12-18 stuks

1,5 kilo kipkluifjes

2 zakjes bakpoeder

1 flesje Frank’s Redhot 148 ml. (andere hot-sauce kan ook)

150 gram roomboter

1 citroen, sap van de helft

1 theelepel chilipoeder

2 theelepels knoflookpoeder

Zout en vergemalen peper

2 eetlepels zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 190 graden (hete lucht). Neem een ruime kom en doe hierin de kipkluifjes. Bestrooi deze met de olie, wat versgemalen peper en een heel klein beetje zout. (NIET te veel zout, er zit ook al zout in de saus.) Verdeel vervolgens het bakpoeder over de kipkluifjes, zodat alle kluifjes een klein laagje bakpoeder hebben. Neem 2 bakplaten, doe hier een bakpapiertje op en braad de kluifjes gaar in 40-45 minuten.


Als de kluifjes bijna klaar zijn, kun je de Buffalo-saus maken. Neem een steelpannetje en laat hierin de boter smelten. Als deze gesmolten is, kun je het chilipoeder, citroensap, het knoflookpoeder en het hele flesje Redhot toevoegen. Meng goed door elkaar met een garde. Mocht het een beetje schiften, gewoon even goed door blijven roeren. Neem een ruime kom, doe hierin de Hotsauce en voeg de kipkluifjes toe. Zorg ervoor dat alle kipkluifjes een laagje saus hebben, gebruik eventueel een kwast voor de ‘moeilijk bereikbare’ plekjes van de kip. Klaar!

* Je kunt de kipkluifjes ook frituren. Gewoon in zonnebloemolie, en dan 7-8 minuutjes in de frituurpan. Zodra ze gaan drijven zijn ze gaar. (Gesneden vleugeltjes zijn eerder gaar.)

* Ik heb de hele vleugel gebruikt, je kunt ook de al gesneden kipkluifjes nemen (de ene heeft 1 botje, de ander 2).

* Lekker met een Blue cheese dip

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page