top of page

Broodje gefrituurde kippendij

Een ultiem verwenbroodje

Broodje gefrituurde kippendij

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

25

gemiddelde waardering 2 uit 5

8 broodjes

Marinade:

1 liter karnemelk

2 theelepels zout

1theelepel gemalen peper

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel gerookt paprikapoeder

4 tenen knoflook, geperst


Kippendijenbroodje:

1 kilo kippendijen

500 gram bloem

2 theelepels zout

1 theelepel gemalen peper

1 theelepel gerookt paprikapoeder

½  theelepel chilipoeder

1 theelepel knoflookpoeder

2 eieren

1 kopje melk

700 ml zonnebloemolie


8 grote medium-harde bolletjes 

2-3 handjes rucola

2 tomaten, in plakken gesneden

1 rode ui, in ringen gesneden

Wat mayonaise

Roomboter om het broodje te besmeren

Neem een ruime kom en doe hierin de karnemelk en de overige ingrediënten voor de marinade. Roer goed door met een garde, voeg de kippendijen toen en laat zeker 4 uur, maar liever een nacht afgedekt in de koelkast marineren.


Neem een ruime kom en doe hierin de bloem, het zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder. Roer goed door elkaar met een garde. Neem een andere kom en doe hierin de eieren en de melk,  meng ook dit met een garde. Neem een ruime koekenpan en doe hierin de zonnebloemolie, zet op iets hoger dan medium hitte en verwarm de olie op   180 graden worden. Neem de kippendijen uit de marinade (de marinade kun je nu weggooien). Dep deze droog met keukenpapier.


Haal de kippendij eerst door het bloemmengsel, klop het teveel eraf, dan door het ei-melk mengsel en dan weer door het bloemmengsel. Ik doe dit per 4 kippendijen, zoveel passen er ongeveer in de pan (bij grote dijen). Frituur de dijen in de olie, draai ze ook nog een of twee keer om. Zodra ik de dijen de eerste keer omdraai, temper ik het vuur naar medium hitte. Als ze aan beide kanten lekker bruin geworden zijn en gaar van binnen, uit het vet nemen en uit laten lekker op een keukenpapiertje. Paneer vervolgens de volgende lading kippendijen en frituur die op dezelfde manier.


Snijd de bollen door midden, doe hier wat roomboter op. Wat rucola, dan de gefrituurde kippendij, de tomaat, uienringen en dan wat mayonaise.

*Ik haal bij een Afghaanse bakker de bolletjes. Die zijn net wat groter dan de Nederlandse bolletjes, en zitten tussen de Nederlandse harde- en zachte bolletjes in qua bite. 

*Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten, het lijkt meer dan het is!

*Dit broodje is het plannen met de marinade meer dan waard!!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page