top of page

Boterkoek

MUST: gebruik roomboter!

Boterkoek

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

25

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 taartvorm

180 gram witte basterdsuiker

250 gram bloem

250 gram roomboter

1 ei, 1 eidooier

snufje zout

Kneed de boter met de bloem, de suiker, het zout, 1 ei en het snufje zout tot een goed gemengde massa. Maak een bal van het deeg en doe hier wat plastic folie omheen. Laat ten minste een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Doe het deeg in de springvorm en zorg ervoor dat de gehele bodem is bedekt. Je kunt dit gemakkelijk uitspreiden met de bolle kant van een lepel.

Klop de eidooier in een kommetje los, en bestrijk met een kwastje het deeg. Maak met een vork ruit-patronen.

Bak de boterkoek in ongeveer 25 minuutjes goudbruin.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page