Boterkoek
MUST: gebruik roomboter!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
40
1 taartvorm, 22 cm
180 gram witte basterdsuiker
250 gram bloem
250 gram roomboter
2 eieren, 1 eidooier
snufje zout
Kneed de boter met de bloem, de suiker, het zout, 2 eieren en het snufje zout tot een goed gemengde massa. Neem een (spring-)vorm en bestrijk deze met wat roomboter en bestuif met wat bloem. Verdeel het deeg in de vorm, en maak de bovenkant glad. Dat gaat het gemakkelijkst met en bolle kant van een lepel of je hand die je eerst even met wat koud water nat hebt gemaakt. Laat de vorm zeker een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de vorm uit de koelkast en trek met een vork een ruit-patronen in het deeg. Klop de eidooier in een kommetje los, en bestrijk het deeg met een kwastje.
Bak de boterkoek in ongeveer 40 minuutjes gaar en goudbruin.
.jpg)





