top of page

Bosbessen-amandeltaart

Smullen, deze eet je warm!

Bosbessen-amandeltaart

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

60

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 taart, 23 cm.

250 gram roomboter, gesmolten en op kamertemperatuur

200 gram amandelmeel

175 gram fijne kristalsuiker

100 gram bloem

300 gram bosbessen

5 eieren

1 zakje bakpoeder (16 gram)

1 theelepel vanille extract

Snufje zout

1 citroen, alleen rasp

30 gram geschaafde amandelen

Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een springvorm (23 cm.), doe op de bodem een bakpapiertje en vet de vorm in met wat van de gesmolten roomboter en bestuif met wat bloem.


Neem een ruime kom en klop hierin met een mixer de eieren en de suiker tot een egale massa. Voeg vervolgens de gesmolten roomboter, het vanille extract en de citroenrasp erbij en meng dit door elkaar. Voeg dan de bloem, het amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout erbij en meng weer totdat je een egale massa hebt. Voeg dan 250 gram bosbessen toe en schep dit door het beslag. Stort dit uit in de springvorm.


Verdeel de laatste bosbessen over de bovenkant en ook de geschaafde amandelen. Strooi hier nog een klein beetje suiker over en bak de taart in 60 minuten gaar en goudbruin. De taart even uit de oven laten rusten en dan uit de vorm halen. Eet de taart (lauw-)warm, dan is deze het allerlekkerst! (Lekker met een klodder verse slagroom of slagroom geklopt met wat mascarpone er doorheen. Maar zonder ook  heel ‘goed binnen te houden’ 😉)· Je kunt de bosbessen ook vervangen door bramen, frambozen of aardbeien, of een combinatie van die 3 of 4 natuurlijk.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page