Blue-cheese-dip
Als dip of dressing
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
2
3
1 bakje vol saus
100 ml zonnebloemolie
150 gram roquefort
200 gram crème fraîche
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
1 ei
Zout en peper
Doe de olie met het ei, de mosterd en de wijnazijn in een hoge mengbeker. Doe hier een snufje zout en peper bij en mix dit met een staafmixer in 20-30 seconden tot een mayonaise.
Als je een fijne dip wilt hebben, kun je de roquefort daarna toevoegen en weer even met de staafmixer mixen. Schep dit over in een kommetje, voeg de crème fraîche erbij en roer dit door elkaar.
Als je een grovere dip wilt hebben, maak je eerst de mayonaise. Daarna schenk je die over in een kommetje en prak je de crème fraîche en de roquefort er doorheen.
· Voor de ‘luie-wijven-versie’ neem je 125 gram kant en klare mayonaise. En meng je daar de crème fraîche en de roquefort er doorheen.
· Lekker bij rauwkost, als dip bij Buffalo Wings, gefrituurde kipkluifjes of kipkluifjes uit de oven of als dressing over een salade.
· De dip kun je een paar dagen bewaren in een goed afgesloten potje in de koelkast.
· Als je de dip wat ‘dunner’ wilt hebben, kun je een heel klein beetje water of melk toevoegen.