top of page

Blini’s

Deze kunnen met verschillende toppings

Blini’s

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

180

30

gemiddelde waardering 2 uit 5

25-30 stuks

240 ml melk, lauwwarm

60 gram boekweitmeel

85 gram bloem

2 eieren, losgeklopt

60 ml slagroom

30 gram crème fraîche

5 gram droge gist

½ theelepel suiker

Snufje zout

Wat roomboter om in te bakken

Doe de lauwwarme melk in een ruime kom en sprenkel de gist hierover. Laat dit 5 minuutjes staan. Roer er vervolgens de suiker en het boekweitmeel bij. Dek af en laat een uurtje rijzen.


Doe vervolgens de losgeklopte eieren, slagroom, crème fraîche, bloem en het snufje zout erbij en meng goed door elkaar. Dek weer af en laat dit vervolgens 2 uur rijzen.


Neem een ruime koekenpan of een poffertjespan en verhit deze op medium vuur. Vet de pan in met een klein klontje roomboter en schenk een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan, zodat je een soort poffertje hebt. Herhaald dit in de rest van de pan. Je kunt de Blini na ongeveer 2 minuten omdraaien als deze bijna ‘droog’ geworden is aan de bovenkant en er een soort ‘bellen’ te zien zijn. Bak de blini in ongeveer een minuutje aan de andere zijde ook goudbruin, dan zijn ze gaar. Haal de blini’s uit de pan en bak op deze manier de rest van het beslag.


Ik heb er nu een topping van geslagen slagroom met een beetje wasabi, een snufje zout en witte peper met wat gerookte zalm en wat viseitjes opgedaan. Maar ook een variant met gerookte makreelfilet, een beetje geklopte slagroom met een snufje zout en wat witte peper en bieslook.



Nog een paar suggesties:

· Gerookte zalm en een mengsel van crème fraîche en mierikswortel.

· Gerookte zalm en een beetje kruidenkaas.

· Gerookte paling.

· Met clotted cream en wat aardbeienjam.

· Met een plakje rauwe ham en een stukje gedroogde vijg.

· Met een plakje rauwe ham en een stukje feta.

· Met een plakje rauwe ham en een stukje zachte geitenkaas.

· Met een blaadje rucola, een stukje zachte geitenkaas, een walnoot en een drupje honing.


** Heb je nu echt geen tijd om het beslag te laten rijzen, neem dan een pak poffertjesmeel 😜😉

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page