top of page

Banofeetaart van de Hairy Bikers

Er komt geen oven aan te pas

Banofeetaart van de Hairy Bikers

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

60

40

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 taart

Voor de bodem:

300 gram chocolate-chip cookies

75 gram roomboter


Voor de vulling:

115 gram roomboter

115 gram lichtbruine basterdsuiker

397 gram gecondenseerde melk (1 blikje)

Snufje zout


Voor de topping:

400 ml slagroom

1 eetlepel suiker

5 rijpe bananen (maar wel nog stevige)

Sap van een halve citroen

Stukje chocolade om te raspen als garnering

De Bodem:

Doe de koekjes in de keukenmachine en maal deze fijn. Neem de boter en laat deze smelten op medium hitte. Voeg de gesmolten boter toe aan het koekkruim en laat de keukenmachine nog even draaien zodat je een goed gemengde massa krijgt.

Doe het koekkruim-mengsel op de bodem van een quiche-vorm (waar de bodem uit kan). Druk overal goed stevig aan. Laat vervolgens uitharden in de koelkast. (minstens 30 minuten)


De Vulling:

Doe de boter in een steelpannetje en laat deze op medium hitte smelten. Doe er vervolgens de basterdsuiker bij en blijf roeren totdat je een egale massa hebt en de suiker goed is opgelost. Dan het blikje gecondenseerde melk en een klein snufje zout erbij. Blijf roeren totdat je een mooie lichtbruine karamel-kleurige massa hebt. Stort het vervolgens uit over de bodem en verdeel het zo egaal mogelijk. Laat opstijven in de koelkast, zeker een uurtje.


De Topping:

Snijd de bananen in plakken. Doe 1 van deze in plakken gesneden bananen in een kommetje en verdeel hierover het citroensap (dit is tegen het verkleuren). Neem een kom en klop hierin de slagroom met de suiker stijf. Verdeel 2 in plakken gesneden bananen over de topping. Doe de laatste in plakken gesneden banaan door de slagroom en verdeel dit over de bananen en de topping. Steek de bananenstukken die je gedrenkt had in het citroensap in de slagroom en garneer de taart af met wat geraspte chocolade.

*Als je geen keukenmachine hebt om de koekjes te vergruizen, doe deze dan in een diepvrieszak en gebruik een deegroller om het fijn te maken.

*Je waant je zó terug in de jaren 70...

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page