Banaan met Grand Marnier van de BBQ
Zó lekker als dessert
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
15
4 personen
4 overrijpe bananen
Scheut Grand Marnier, rouge
4 theelepels suiker
4 bolletjes vanille-ijs
100 gram chocolade, puur
Scheutje slagroom
Haal de schil van de bananen. Snijd de bananen over de lengte door de helft. Leg 2 halve bananen op een ruim stuk aluminiumfolie. Vouw de zijkanten van het aluminiumfolie iets omhoog. Verdeel een theelepel suiker over de bananen. Doe dan een scheutje Grand Marnier (2-3 eetlepels) over de banaan en vouw het alumniumfolie nu dicht als een pakketje. Doe dit ook met de andere bananen. Leg de pakketjes 10-15 minuten op de hete barbecue.
Maak intussen de chocoladesaus. Neem een steelpannetje, breek de chocolade in stukjes en doe dit in de pan. Doe hier een scheutje slagroom bij. Roer terwijl je op medium hitte de chocolade laat smelten zodat je een egale mengsel krijgt.
Haal de bananen uit het aluminiumfolie en doe deze op een bordje. Leg er een bolletje vanille-ijs naast en schenk wat chocoladesaus over de bananen en het ijs.
* Ook lekker met wat gehakte geroosterde hazel- of walnoten eroverheen gestrooid net voor het opdienen.