Baconjam
Voor bij de kaasplank
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
25
1 potje vol voor bij de kaasplank
125 gram gerookt ontbijtspek in plakjes, in kleine stukjes gesneden
1 grote rode ui, gesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree
3 teentjes knoflook, geraspt
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel balsamico
60 ml water
Snufje zout en versgemalen peper
Neem een steelpannetje, doe hier wat olijfolie in en bak hierin op medium-hoog vuur de gesneden stukjes ontbijtspek aan. Zodra deze gaan kleuren, voeg je de gesnipperde ui en de knoflook toe. Roer steeds even om. Als de uitjes gaan zweten, voeg je de tomatenpuree erbij en bak deze even mee. Voeg dan de suiker en de balsamico toe en roer weer om. Blus af met het water en roer door.
Als het weer gaat pruttelen, verlaag je het vuur en doe je een deksel op de pan. Laat 15-20 minuutjes pruttelen op klein vuur. Als het de consistentie van jam heeft, is het klaar. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.