Babi Ketjap
Feest voor je gasten
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
45
4 personen
500 gram hamlappen, in kleine stukjes
2 grote uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geraspt
Gember, duimgroot, geraspt
1 theelepel trassi
1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaadjes)
2 theelepels vetsin
150 ml ketjap manis
Zout en peper
Scheutje zonnebloemolie
Doe wat zout en peper over het vlees en wrijf het er even in. Neem een ruime pan en verwarm hierin op hoog vuur de zonnebloemolie. Bak hierin de uien glazig. Zodra de uitjes glazig zijn, voeg je de knoflook erbij. Bak deze even mee. Voeg dan het vlees toe, en bak ook dit even aan.
Voeg vervolgens de ketjap manis toe, en temper het vuur naar medium. Als ook de ketjap kookt, voeg je de gember, trassi, ketoembar en de vetsin erbij. Roer even om. Doe het deksel op de pan en laat dit op klein voor 30-45 minuten zachtjes sudderen.
· Mijn moeder gebruikte altijd speklappen, maar daar was ik niet zo’n fan van, doordat het vet niet altijd goed uitgebakken (en daardoor flubberig) was. Vandaar de hamlappen.
· Let op, 4 personen, dit is een Indo-recept, dus er wordt altijd nog van alles naast geserveerd zoals groenten en ook nog andere (vlees- of ei-)gerechten.