top of page

Auberginedip (smeersel)

Een lekker smeerseltje met een bijzondere smaak

Auberginedip (smeersel)

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

80

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

2 aubergines

5 teentjes knoflook

sap van ½  citroen

scheutje sojasaus

1 dl olijfolie

Zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergines en prik deze op meerdere plekken in met een vork. Leg de aubergines met de knoflook op een ruim stuk aluminiumfolie, bestrooi met wat zout en peper en pak deze in. Leg het op een bakplaat en laat deze in ongeveer 1 uur gaar worden. Laat afkoelen.


Trek, als de aubergines afgekoeld zijn, de schil eraf. Knijp de knoflooktenen uit. Doe het vruchtvlees van de aubergines en de knoflook in een mengbeker. Pureer het vruchtvlees met de staafmixer en breng op smaak met wat citroensap, de olijfolie, sojasaus en wat versgemalen peper.



* Lekker op Turks- of Frans brood als smeersel.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page